12 mei 2022

Lichtkwaliteit op de werkvloer

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat licht een grote invloed heeft op het welzijn van zowel mensen als dieren.

Dit geldt uiteraard ook voor het welzijn van werknemers op de werkvloer. Of het nu om kantoren gaat of een andere specifieke werkplek. Er kan op allerlei manieren iets gedaan worden om de werkplek zo prettig mogelijk in te richten. Vaak wordt de verlichting hierbij vergeten en zijn bedrijven niet voldoende geïnformeerd. LED verlichting kan een zeer positieve invloed hebben op de productiviteit en welzijn van uw werknemers. Aan de andere kant is traditionele of conventionele verlichting in kantoren en gebouwen een grote veroorzaker van ziekteverzuim. Ons bewustzijn en onze gezondheid wordt beïnvloed door de verlichting waarin we leven, wonen en werken. Onjuiste belichting kan zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn.

De kwaliteit van LED verlichting is tegenwoordig zeer hoog en biedt een natuurlijk lichtbeeld in iedere gewenste situatie. De kleurtemperatuur van LED verlichting wordt over het algemeen weergegeven in Kelvin: 3000K, 4000K of 6000K. Daarbij is 4000K de ideale kleurtemperatuur om in te werken. De lichtsterkte wordt weergegeven in Lux oftewel het aantal Lumen per vierkante meter. Voor kantoren is bijvoorbeeld een minimale vereiste van 500lux nodig op werkvlak niveau.

LEDshine kan u helpen met het creëren van een optimaal lichtbeeld, dat geschikt is voor iedere werkplek met de juiste kleurtemperatuur. Voor advies op maat en het verbeteren van de lichtkwaliteit op uw werkvloer kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hanteren hierbij de verlichtingseisen volgens NEN-EN 12464-1 normering.

Een aantal voordelen van LED verlichting op een rij

– Besparing tot soms wel 70% van uw energiekosten.
– Korte terugverdientijd. Dit kunnen wij inzichtelijk maken aan de hand van een besparingsanalyse.
– Verbeterde lichtkwaliteit zorgt voor een positief effect op het welzijn van uw werknemers.
– Een duurzame oplossing dat beter is voor het milieu.
– Weinig tot geen onderhoud.
– Lange levensduur tot 50.000 branduren tegenover TL-verlichting met 10.000 branduren.
– Veel bedrijven komen in aanmerking voor subsidie, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) regeling.

Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze medewerkers.

Post Types, Standard Posts
About admin