27 januari 2022

TrendForce: wereldwijde markt voor led-verlichting groeit met bijna 10 procent

Marktonderzoeksbureau TrendForce het in zijn nieuwe rapport ‘2021 Global Lighting LED and LED Lighting Market Outlook-2H21’ dat de wereldwijde markt voor led-verlichting zich volledig heeft hersteld.

Sinds het eerste kwartaal van 2021 is de markt voor algemene led-verlichting getuige geweest van een sterk herstel. TrendForce schat dat de wereldwijde markt voor led-verlichting in 2021 een groei kent van 9,5 procent.

4 factoren
De volgende 4 factoren hebben de markt voor algemene verlichting doen floreren:

1. Met de toenemende vaccinatiegraad wereldwijd is er een economisch herstel ontstaan: het herstel in de commerciële, buiten- en technische verlichtingsmarkten verloopt bijzonder snel.
2. Stijgende prijzen van led-verlichtingsproducten: naarmate de grondstofkosten stijgen, blijven bedrijven met verlichtingsmerken de productprijzen verhogen met 3 tot 15 procent.
3. Samen met het energiebesparings- en koolstofreductiebeleid van de overheid gericht op koolstofneutraliteit, zijn op led gebaseerde energiebesparingsprojecten van start gegaan, waardoor de groei van de penetratie van led-verlichting wordt gestimuleerd. Zoals TrendForce aangeeft, zal de marktpenetratie van led-verlichting in 2021 57 procent bedragen.
4. De pandemie heeft led-verlichtingsbedrijven ertoe aangezet om over te stappen op het produceren van verlichtingsarmaturen met gedigitaliseerd slim dimmen en regelbare functies. In de toekomst zal de verlichtingssector zich meer richten op toegevoegde productwaarde door de systematisering van connected verlichting en human centric lighting (HCL).

Infrastructuurprojecten
Om de economische onrust het hoofd te bieden, hebben regeringen over de hele wereld infrastructuurprojecten uitgebreid, ook in Noord-Amerika en China. Vooral in de wegenbouw is het meest geïnvesteerd. Verder zijn zowel de penetratiegraad van slimme straatverlichting als de prijsstijgingen toegenomen.

Dienovereenkomstig voorspelt TrendForce dat de markt voor slimme straatverlichting in 2021 met 18 procent zal groeien, wat hoger is dan het algemene gemiddelde van de algemene verlichtingsmarkt.

Bron: LED Magazine

Post Types, Standard Posts
About admin